Opleiding Ritueelbegeleider, ceremoniespreker, storytellen, Ritual Coach, Ritueelontwerper

Hey, Katrien hier.

Weet ge wat dat ik vind? Dat er te veel copy-paste ceremonies zijn. Da’s toch spijtig? Rituelen zijn er net als moment van diepe zingeving en connectie. De wereld heeft nood aan mooie ceremonies en rituelen. En ik wil daar bij helpen.


Pakkende verhalen

Als master rebel bij de Ritual Coach Academy is het mijn missie om ervoor te zorgen dat de dagen die er toe doen in het leven er ook écht toe doen. Zodat de mensen die er bij waren achteraf nog kriebels voelen als ze erover spreken. Omdat de ceremonie als een warm dekentje perfect paste voor de gelegenheid. Of die nu vrolijk was of triest.

In onze academy leert ge om straffe ceremonies te ontwerpen en pakkende levensverhalen te schrijven en vertellen. We gaan veel verder dan een schoon tekstje schrijven en dat goed leren voorlezen. Ge leert verhalen creëren die er echt boenk op zijn.


Een beroep vol betekenis

Voelt gij dat verhalen vertellen en rituelen begeleiden ook uw ding is? Wilt ge graag werken in een omgeving waar zingeving nog écht betekenis heeft? Vóór mensen en mét mensen? Wilt ge hun stem zijn? Diegene die hen begeleidt van een oude naar een nieuwe situatie. Wilt gij van storytelling tijdens de meest aangrijpende momenten uw beroep maken?

Dan is deze ontmoetingsdag voor ceremoniesprekers echt iets voor u.

Ontdek alles ...

... wat je wil weten over spreken op ceremonies en rituelen ontwerpen

Ritual Coach Academy ontmoetingsdag

Zaterdag 22 januari

10u - 16u in Antwerpen

Lijkt ceremoniespreker u wel een aantrekkelijk beroep, maar wilt ge graag nog wat meer informatie? 


Kom dan naar deze ontmoetingsdag voor gelijkgestemden.  Ge ontdekt er uitgebreid alles wat ge wilt weten over dit fantastische beroep.

 • Ontdek de nodige vaardigheden om te spreken bij huwelijken en uitvaarten
 • Krijg een duidelijk beeld van de beroepsmogelijkheden
 • Verken onze methodische en onderbouwde aanpak
 • Luister naar hands-on sessies over woord, beeld en symboliek
 • Krijg snel persoonlijk antwoord op al uw vragen

Programma

22 januari, van 10u tot 16u


 • Introductie van het vak ceremoniespreker door Katrien Smeyers - Rebel Storyteller & leading lady van de Ritual Coach Academy
 • Kennismaking met de beroepsmogelijkheden en hoe ge uw boterham ermee kunt verdienen
 • Lunch
 • Workshop spreken en schrijven voor ceremonies door Kris Philips - docente schrijven aan de Ritual Coach Academy
 • Koffie, gebak en persoonlijke babbels met gelijkgestemden
 • Mogelijkheid tot 1 op 1 gesprek met Katrien over jouw dromen en twijfels


Afspraak in Borgerhub

(Turnhoutsebaan 92, 2140 Antwerpen - op wandelafstand van Antwerpen Centraal)

Leer alles over spreken op ceremonies

€ 49 voor alle lezingen, lunch, koffie en gebak

& een persoonlijk gesprek met Katrien

Online ontmoeting


Laten we hem maar benoemen, die olifant in de kamer
Mag deze ontmoetingsdag nog wel doorgaan? Ja dat mag. We zorgen voor maatregelen zoals afstand alsof we ons juist in een goeie koeienstront hebben gerold en zijn krakken (zeg gerust supervrouwen) in flexibiliteit intussen.
Dit komt goed en we zijn er zeker van: het wordt een fantastische dag.


Maar... ik begrijp het wel.  Misschien zijt ge ongerust of voelt het niet goed om een live event bij te wonen?
Wel, Ik zorg graag voor een online alternatief. Via deze link kan je een persoonlijk online gesprek van een uur in mijn agenda boeken op een moment dat voor jou past.
Je krijgt dan ook de brochure doorgestuurd, videomateriaal over het vak en de Academy en zelfs proeflessen in je mailbox. Tijdens ons gesprek bespreken we of het iets voor jou zou kunnen zijn.


€49 voor een uitgebreid persoonlijk online gesprek, twee digitale proeflessen en uitgebreid videomateriaal over het vak en als ge toch goesting hebt gekregen moogt ge nog de proefles komen volgen tijdens de namiddag van de ontmoetingsdag in januari. 


Hoe gaat dat dan precies in zijn werk vraagt ge?

Awel, na jaren spreken, onderzoeken, sleutelen en verbeteren staat onze Academy op een zeer hoog niveau. Klinkt misschien wat stoeferig, maar we weten waar we over spreken.


Experten in ceremonies

Met meer dan 20 jaar ervaring en meer dan 2500 ceremonies en uitvaarten kan ik u alle kapstokken aanreiken om succesvol te zijn in deze sector. Natuurlijk doe ik dit niet alleen. Mijn dreamteam brengt een inspirerende rijkdom aan kennis en ervaring in symboliek, kunst, taal, vertellen, schrijven, coaching en rituelen. De gepassioneerde trainers van de Ritual Coach Academy zijn expert in hun vakgebied en verzamelen 80 jaar ervaring.


Elke mens is het waard om verteld te worden

Ik begon zelf als ceremoniespreker omdat ik vond dat elke mens het waard is om verteld te worden. Een levensverhaal dat de essentie van die persoon naar voren brengt. Met een helderheid die achteraf bijna vanzelfsprekend lijkt.

Maar toen ik begon, moest ik alles nog uitvinden. Ge weet hoe dat gaat. Ge probeert iets nieuws en soms is dat prachtig en soms iets minder. Leren, dat gaat meestal met vallen en opstaan.


Alle vragen beantwoord

Intussen ben ik 2500 ceremonies verder en weet ik heel goed wat goed werkt en wat niet. En dat wil ik delen. Ik pak uw hand vast en neem u mee en toon u alles wat ge moet weten. Want ik heb daar ook gestaan en ik weet hoe dat het voelt. Ge wilt iets, maar ge twijfelt nog een beetje. Als ge nu een vriendin had waar ge alles aan kon vragen… Die vriendin wil ik zijn voor u. Iemand die u alles toont zonder dat ge zelf fouten moet maken of tegen muren moet lopen. Maar pas op! Het is geen vrijblijvend gebabbel. We bouwen op een unieke wetenschappelijke basis.


Kom naar de

Ritual Coach Academy ontmoetingsdag


Kom kennismaken met de wereld van ceremoniespreken,

leer bij tijdens de workshops en krijg een antwoord op al je vragen.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!


Veel liefs,

Katrien

Over de Ritual Coach Academy

De Ritual Coach Academy brengt rituelen samen met wetenschappen tot een krachtige opleiding. In het traject ceremoniespreker leggen we glashelder jouw identiteit bloot als ceremoniespreker.

Je ontdekt de talenten die je nu al hebt en je leert wie jij bent als spreker. We leiden je in een duidelijk kader op tot ceremoniespreker met winstgevende praktijk die moeiteloos kan schrijven en vormgeven maar ook elke dag passie voelt.

Geen losse tips, maar een duidelijk stappenplan, bewezen methodes, inspirerende tools en motiverende inzichten zodat jij je droom uitbouwt op een stevige ondergrond. We combineren online ateliers met offline praktijkdagen met gespecialiseerde en ervaren trainers. Een stage en een mentor vervolledigen je traject.

De Ritual Coach Academy leidt je op tot ceremoniespreker, storyteller of ritueelbegeleider.


Ontdek alles wat je wil weten over spreken op ceremonies en rituelen

op 22 januari in Antwerpen:


Ritual Coach Academy ontmoetingsdag


Alle lezingen, lunch, koffie en gebak en een persoonlijk gesprek met Katrien voor slechts € 49